Podotherapie Aretz

Behandeling

Na het onderzoek maakt uw podotherapeut een behandelplan op maat. Uw behandeling bestaat uit één of meerdere van de volgende therapieën:

Podotherapeutische correctiezolen hebben als doel de drukverdeling te optimaliseren en standsafwijkingen te corrigeren. Tevens zorgen onze podotherapeutische correctiezolen voor een optimale afwikkeling. Hierdoor kunnen we klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug verlichten. Daarnaast zorgen we middels een optimale drukverdeling voor een reductie van eelt, drukpunten en pijnlijke likdoorns. 

Onze podotherapeutische correctiezolen worden volledig op maat en met de hand gemaakt. We maken gebruik van diverse materialen om verschillende problemen zo goed mogelijk op te lossen. 

Podotherapie-Aretz-Slijpen

(Teen)orthese

Een orthese wordt op maat gemaakt van siliconen materiaal. Hierdoor kunnen we de stand van uw tenen corrigeren alsook drukplekken voorkomen en verminderen.

Podotherapie-Aretz-Orthese

We voeren deze behandelingen uit als uw (medisch) pedicure uw nagels, eelt of likdoorns niet kan behandelen. De podotherapeut kijkt dan ook altijd naar de oorzaak van deze problemen om vast te stellen of er een structurele oplossing geboden kan worden voor de lange termijn.

Vilttherapieën en taping

Middels een vilttherapie kunnen we de druk van een teen, likdoorn, wond of ander pijnpunt verlichten. Door het gebruik van een tape kunnen we een spier of gewricht tijdelijk ondersteunen.

Nagelbeugel

In onze praktijk zien we veel patiënten die last hebben van ingegroeide teennagels. Dit kan ontzettend pijnlijk zijn. Tijdens de behandeling wordt het ingroeiende stukje nagel verwijderd. Daarna maakt de podotherapeut een nagelbeugel op maat. Door deze nagelbeugel worden de pijnlijke ingroeiende hoekjes gelift. Hierdoor krijgen ze niet meer de kans om in te groeien. De nagelbeugel wordt met gel gefixeerd op de nagel en kan zo’n 4 tot 6 weken blijven zitten. 

Vaak is het nodig om de nagelbeugel een aantal keer te herplaatsen voordat de nagel daadwerkelijk platter wordt. De nagelbeugel is tevens geschikt voor correctie van zogeheten tunnelnagels. 

Wondbehandeling

Een wond aan een voet of teen kan zeer vervelend zijn. In onze praktijk hebben we zeer veel ervaring opgebouwd met (diabetische) wonden. In veel gevallen is het nodig om een wond multidisciplinair te behandelen. Om deze reden hebben we nauw contact met artsen, specialisten en wondverpleegkundigen. 

Schoenadvies

Goed schoeisel is ontzettend belangrijk bij het verlichten van uw klachten. Een schoen moet geschikt zijn voor uw voeten en de juiste pasvorm hebben. De podotherapeut kan u adviseren welk schoeisel het meest geschikt is voor u. 

Schoenmodificaties

Soms kan een kleine aanpassing aan schoenen al een groot verschil maken.

Schoenadvies

Voorlichting en advies

Hoe beter u weet wat goed is voor uw voeten, hoe beter u (preventieve) maatregelen kunt nemen.

Podotherapie-Aretz-Info-Folders

Bel voor een afspraak

046-7370155

Telefonisch bereikbaar op werdagen tussen 8.30 en 12.30 uur

e-mail: info@podotherapie-aretz.nl