Podotherapie Aretz

Onderzoek

De podotherapeut start met een onderzoek naar de oorzaak van uw klachten. In dit onderzoek verzamelt de podotherapeut allerlei gegevens die leiden tot een juiste diagnose. Dit gebeurt door middel onderstaande methodes.

Podotherapie-Aretz-Onderzoek

Inspectie

Hierbij kijkt de podotherapeut naar de anatomische stand van de tenen en voeten en zo nodig ook naar de stand van de knieën, heupen en rug. Ook wordt gekeken naar afwijkingen of verkleuringen in de huid.

Palpatie

Bij de palpatie loopt de podotherapeut de pijnlijke plekken na. Alvorens hiermee wordt gestart, zal gevraagd worden waar u pijn heeft. Door druk uit te oefenen op pijnlijke plekken wordt het voor de podotherapeut duidelijk waar het probleem zit en welke structuren hierbij betrokken zijn. Dit kunnen zijn: huid, nagels, botten, gewrichten, spieren, pezen, zenuwen, banden en kapsels.

Ganganalyse

In deze fase van het onderzoek zal de podotherapeut u vragen om een aantal keer op en neer te lopen op blote voeten. Hierbij kan de podotherapeut goed kijken naar de afwikkeling en de beweging van de voet en enkel. Ook wordt gelet op de beweging van de knieën, heupen en romp.

Podotherapie-Aretz-Ganganalyse

Functieonderzoek

Tijdens het functieonderzoek beoordeelt de podotherapeut de bewegingsmogelijkheden en de stabiliteit van gewrichten. Hierbij staat functieonderzoek van de voet en de enkel centraal. Indien er klachten zijn aan knieën, heupen of rug wordt het functieonderzoek uitgebreid.

Drukmeting

In onze praktijk maken we gebruik van een RS-scan. De podotherapeut kan hiermee de drukverdeling onder uw voeten opmeten. De podotherapeut voert 2 metingen uit. Bij de eerste meting mag u met blote voeten enkele seconden op de scanner gaan staan. Bij de tweede meting mag u enkele keren over de scanner heen lopen. Beide metingen geven een zeer nauwkeurig inzicht in de drukverdeling.

Podotherapie-Aretz-Drukmeting

Blauwdrukken

De podotherapeut maakt afdrukken van uw voeten om meer informatie te krijgen over de drukverdeling onder uw voeten. Ook zijn de blauwdrukken de basis voor het ontwerp van de podotherapeutische correctiezolen.

Bel voor een afspraak

046-7370155

Telefonisch bereikbaar op werdagen tussen 8.30 en 12.30 uur

e-mail: info@podotherapie-aretz.nl