Podotherapie Aretz

Voetbehandelingen

Een voetbehandeling kan helpen bij pijn aan teennagels of pijn veroorzaakt door drukplekken, eelt of likdoorns.

Teennagels

Pijn aan teennagels kan erg vervelend zijn. De podotherapeut kijkt tijdens een voetbehandeling naar de oorzaak van de pijn. Tussen de nagel en de huid kunnen dode huidcellen zitten of eelt. De podotherapeut kan dit verwijderen waardoor de druk wegvalt en de pijn reduceert. Is dit een structureel probleem dat veroorzaakt wordt door de vorm van de nagel? Dan kan een nagelbeugel uitkomst bieden.

Pijn aan teennagels kan ook veroorzaakt worden door onychomycose oftewel: kalknagels. Hierbij zorgt een schimmel voor een afwijkende groei van de nagels. De podotherapeut kan deze nagels platter frezen waardoor de druk wegvalt en de pijn reduceert. Zorgt de schimmel ervoor dat de nagel structureel een andere vorm krijgt? Ook dan kan een nagelbeugel uitkomst bieden.

Podotherapie-Aretz-Voetbehandeling

Nagelbeugel

Als een teennagel een afwijkende vorm heeft waardoor deze continue pijn veroorzaakt, kan de podotherapeut een nagelbeugel op maat maken. De nagelbeugel wordt gemaakt van een dunne metalen draad van chirurgisch staal. De nagelbeugel wordt om de teennagel heen geschoven en tilt de hoeken van de teennagel op. Dit geeft vrijwel meteen verlichting van druk en pijn. De podotherapeut plakt de nagelbeugel vast aan de teennagel met een soort gel. Hierdoor kan de nagelbeugel meerdere weken blijven zitten. Het dragen van de nagelbeugel geeft geen beperkingen qua schoeisel en activiteiten. Met de nagelbeugel kun je gewoon wandelen, sporten, zwemmen en zelfs naar de sauna.

Na een periode van ongeveer 6 weken wordt de nagelbeugel herplaatst. Hierbij verwijderd de podotherapeut de gel en wordt de nagelbeugel van de teennagel geschoven. De nagelbeugel wordt hergebruikt. De teennagel wordt geknipt en de nagelranden worden goed schoon gemaakt. Indien nodig versteld de podotherapeut de nagelbeugel waardoor deze de vorm van de teennagel verder kan corrigeren. De nagelbeugel wordt een aantal keer herplaatst totdat de nagelvorm geen problemen meer veroorzaakt. Hoe vaak een nagelbeugel moet worden herplaatst, verschilt per teennagel.

Podotherapie-Aretz-Nagelbeugel

Drukplekken, eelt en likdoorns

Drukplekken, eelt en likdoorns kunnen erg pijnlijk zijn. Eelt en likdoorns ontstaan op plekken waar te veel druk of spanning op de huid staat. Dit kan veroorzaakt worden door een afwijkende stand van tenen of voeten. Ook kan dit veroorzaakt worden door het dragen van verkeerd schoeisel. De podotherapeut zal altijd kijken naar de oorzaak van het eelt of de likdoorns om vast te stellen of er een structurele oplossing geboden kan worden voor de lange termijn. Denk hierbij aan op maat gemaakte podotherapeutische correctiezolen of op maat gemaakte ortheses.

 

Vilttherapie

Bij deze therapievorm knipt de podotherapeut een vilt op maat. Er wordt een uitsparing in het vilt geknipt waardoor een likdoorn, eeltplek of pijnlijk gewricht vrij komt te liggen van druk. Het vilt kan enkele dagen gedragen worden indien dit niet nat wordt. Tevens maakt de podotherapeut gebruik van vilt bij het drukvrij leggen van wonden bij bijvoorbeeld diabetici.
Weten wat u jaarlijks vergoed krijgt?

Bekijk hier het vergoedingen overzicht per zorgverzekeraar voor podotherapie in 2022

Bel voor een afspraak

046-7370155

Telefonisch bereikbaar op werdagen tussen 8.30 en 12.30 uur

e-mail: info@podotherapie-aretz.nl